Kattomvårdnad; en modulkurs
ON DEMAND, ONLINE
Kattomvårdnad
BESKRIVNING
Denna kurs går online och är uppdelad i fem moduler med en tillhörande föreläsning och arbetsmaterial. När du har köpt och betalat kursen får du tillgång till materialet i 14 dagar. Kursen, som tillhandahålls via en kursportal, innehåller inspelade föreläsningar, quizzes, fallbeskrivningar och annat kursmaterial. Den är uppbyggd så att du behöver göra klart ett kursmoment för att öppna nästa. Vi rekommenderar att du avsätter tid motsvarande minst en arbetsdag för att hinna gå igenom alla föreläsningar och material. Det finns många litteraturtips inkluderade i kursen så vill du fördjupa dig och lägga mycket tid på fallbeskrivningar rekommenderar vi tid motsvarande två arbetsdagar.
MÅLGRUPP
Denna kurs riktar sig till dig som är djurvårdare, djursjukskötare eller veterinär och vill lära dig mer om katten som patient. Du kanske tycker att katter är svårhanterliga och vill lära dig hur du ska hantera dem bättre och lättare eller redan kan mycket om katter men vill lära dig mer. Denna kurs berör viktiga områden för dig som arbetar kliniskt med katter. Vi går igenom vad en katt egentligen är, pratar om vikten av kattvänliga kliniker och anpassning för kattens skull, särskilda omvårdnadsbehov, hur vi tar hand om den akuta katten eller den seniora katten och allt katt där emellan!
För dig som redan jobbar på en kattvänlig klinik är detta ett utmärkt tillfälle att samla dina utbildningstimmar för året, och dessutom med 100 % inriktning på katter! Passa på att lära dig något nytt, repetera sådant du redan visste och få tips och tricks och nya infallsvinklar gällande kattomvårdnad.
INNEHÅLL
- Var kommer katten i från och grunderna till varför det finns ett behov av Cat Friendly Clinic.- Kattens ursprung, domesticering, sociala beteende, sinnen, språk och grundläggande behov.- Grunderna till en bättre förståelse för vad en katt egentligen är och hur det ska göra jobbet enklare för både katten, kattägaren och dig själv.- Vad är "Cat Friendly Clinic" och vad innebär det för dig och för katten?- Tekniker för kattvänlig hantering och hur du praktiskt kan anpassa klinikmiljön på bästa sätt för att minska stressen på kliniken och underlätta besöket.- Kunskaper om kattvänlig hantering och miljöanpassning för katten på vårdavdelningen och hur man med bästa kattomvårdnad kan påskynda tillfrisknandet.- Kattens speciella omvårdnadsbehov, generellt och vid olika levnadsstadier.- Den akuta katten med fokus på kattvänlig hantering och minskandet av stress.- Typiska akuta fall och omvårdnadsaspekter av särskild vikt för våra katter.- Den seniora katten och dess särskilda omvårdnadsaspekter, både på kliniken och hemma.
KURSMÅL
- Känna sig bekväm med att hantera klinikens kattpatienter- Ha god kännedom kring begreppet "Cat Friendly Clinic" och kattvänligt arbete- Ha god kännedom kring vad en katt är och hur vi anpassar oss efter dess behov- Ha god kännedom kring kattvänlig hantering- Förstå hur vi anpassar klinikens miljö så gott det går efter kattens ursprung, sinnen och behov- Känna sig bekväm med att rådge och utbilda kattägaren kring transport, hantering och vård av katten- Ha god kännedom om vanliga kattsjukdomar och akuta problem katter kan söka för samt specifika tillstånd den seniora katten kan lida av
INFORMATION
Om kursen
Omfattar ca 3,5 timmars inspelat material, samt quizzes, föreläsningsmaterial och instuderingsfrågor. När du får tillgång till kursen har du sedan tillgång till den i 14 dagar. Du får ett digitalt kursintyg efter avklarad kurs.
Plats
Online i vår kursportal
Kursspråk
Svenska
Pris
2500 SEK exkl moms
Grupprabatt: 4 eller fler från samma klinik betalar 2000 SEK ex moms/deltagare
Kontakt
[email protected]
FÖRELÄSARE
Anna Jönsson Bergstedt, leg. djursjukskötare. NCert Anaesth, ISFM CertFN, ISFM DipFN, ISFM AdvCertFB
Anna har ett livslångt kattintresse, delar sitt liv med både katt och hund och jobbar kliniskt med katter på Barkarby Djurakut, där hon certifierat kliniken enligt Cat Friendly Clinic guldstandard. Efter sin examen på djursjukskötarprogrammet har Anna känt att hon velat göra något för katterna och deras status och har därför valt att utbilda sig inom kattomvårdnad (International Society of Feline Medicine's Certificate in Feline Nursing och International Society of Feline Medicine's Diploma in Feline Nursing) och kattbeteende (International Society of Feline Medicine's Advanced Certificate in Feline Behaviour).
För att hjälpa katterna och deras ägare hjälper Anna även till med beteende- och omvårdnadskonsultationer i Agria-appen och föreläser för kattägare och yrkeskollegor genom sitt företag Power of Purrsuasion STHLM samt skriver för hemsidorna catxpert.se och agria.se.